Hans Vesseur Architect

De Markehof Marknesse

De Markehof is een traditioneel verzorgingshuis in Marknesse. Dit verzorgingshuis  jaar op jaar gehuldigd als het huis met de meest tevreden bewoners. In 2003 wil het bestuur de woonvoorziening aanpassen aan de moderne eisen. Dat betekende toevoeging van nieuwe, ruimere appartementen, nieuwe riante restaurantvoorzieningen, en de huisvesting van een zorgcentrum binnen het complex. De nieuwe appartementen zouden als nieuwbouw grenzend aan de bestaande voorziening worden gerealiseerd, de overige voorzieningen zouden op de bestaande begane grond worden geïntegreerd.

De kwaliteit van de locatie, grenzend aan het water en uitkijkend over het kanaal en de brug, was er eigenlijk maar een serieuze optie voor de plaatsing van de nieuwbouw. Ik heb de nieuwe appartementen in vier lagen op de kop van het bestaande gebouw geplaatst, evenwijdig aan de oever van het kanaal. De bovenste drie lagen zij gevuld met appartementen, de begane grond is gereserveerd voor het restaurant. Alle kamers en overige ruimtes hebben een prachtig uitzicht over het kanaal en Marknesse.

Enkele jaren later heb ik een volledig nieuw medisch centrum naast het bestaande gebouw ontworpen. Dit plan is echter helaas niet gerealiseerd.

Opgeleverd in 2007