Hans Vesseur Architect

Uitbreiding Woning Assen

De bewoners van deze vrijstaande villa in Assen wilde een uitbreiding realiseren die zowel het woonoppervlak als de algehele uitstraling van de woning en de tuin op een hoger plan zou brengen. Om dit te realiseren is de hele oriëntatie van het woonprogramma gewijzigd. Er is een lange woonruimte aan de bestaande woonruimte toegevoegd die via een grote schuifpui georiënteerd is op de tuin. Het geheel is afgedekt met een schuine, ver in de tuin doorlopende kapconstructie. Daardoor ontstaat naast de binnenruimte ook een prachtige overdekte buitenruimte in de tuin als intermediair tussen de tuin en de woning. De kap is volledig in het zicht gelaten, en voorzien van een lichtstraat op het hoogste punt. Het strijklicht wat daardoor binnenkomt geeft, samen met de grote hoogte, de woonkamer een museale kwaliteit. De zorgvuldige materialisering en detaillering is doorgezet in het tuin ontwerp.

Gerealiseerd in 2011.

(foto's Gerard van Beek)