Hans Vesseur Architect

patiowoning assen

Op een perceel in de binnenstad van Assen mocht ik een woning ontwerpen voor een vader met zijn drie kinderen. Thuiswerken, buiten leven (maar niet tuinieren) elkaar niet storen maar wel ontmoeten zijn steekwoorden in het wensenpakket. Dit ontwerp draait het normale concept binnenstebuiten, in plaats van een woning in een tuin heb ik een tuinterras in de woning getekend. Doordat de woning zich helemaal langs de perceelsgrenzen ontwikkeld lijkt het of de bouwmassa het gehele perceel vol zet, Niets is minder waar,, de grote patio brengt licht en lucht in all aangrenzende ruimtes. Door de puien van de keuken en de woonkamer geheel open te schuiven ontstaat een grote leefruimte waarbij binnen en buiten in elkaar overlopen. De rondgaande luifel verzacht de overgangen en maakt het mogelijk de puien ook bij wat lichte regen open te houden. De keuken en de werkruimte in het voorhuis hebben een ouderwetse hoogte, 3,5 meter.

Een woning waar ik heel graag zelf in zou willen wonen.

Realisatie in de loop van 2017