Hans Vesseur Architect

vernieuwbouw sportgebouw vv gieten

Voetbalvereniging Gieten is enthousiaste groep sportliefhebbers die al sinds mensenheugenis in het centrum van Gieten hun voetbalvelden bespelen. De kleedruimtes en de kantine zijn, na lang en intensief gebruikt te zijn, nu toe aan een grondige renovatie. De kleedruimtes worden, om aan de huidige eisen voor sportaccommodaties te kunnen voldoen, geheel nieuw gebouwd. Het bestaande gebouw wordt geheel gestript en optimaal geïsoleerd om ook energietechnisch aan te sluiten bij de normen van deze tijd. Daarnaast is er de wens om een buitenterras aan de huidige kantine toe te voegen van waaruit men een prima zicht op het veld heeft.

De gemeente Gieten heeft binnen de begroting ruimte weten te vinden om de realisatie te bekostigen, samen met een bijdrage van de vereniging zelf. Uiteraard is de financiële ruimte dus enigszins beperkt, en met dat uitgangspunt is een architectenselectie georganiseerd. Met het door mij gepresenteerde plan kreeg ik de handen van de selectiecommissie op elkaar, in de uitwerking is het plan nog wel iets versoberd om het passend binnen de financiële kaders te krijgen.

Realisatie voorjaar 2017