Hans Vesseur Architect

uitbreiding woning haren

Deze woning uit de twintiger jaren wordt aan de achterzijde uitgebreid met een fors woonprogramma. De bestaande, in kleine aanbouw geplaatste keuken, wordt gesloopt en vervangen door een ruim opgezette woonkeuken. Er wordt een ruime verbinding gemaakt met de bestaande woonkamer en aan de kant van de achtertuin zorgt een grote luifel voor een plaats om overdekt buiten te kunnen zitten. Om niet teveel licht uit de nieuwe aanbouw weg te nemen is de luifel hoger gemaakt dan de nieuwe aanbouw. Bij de bestaande woning was een aparte, losstaande garage gerealiseerd. Die maakt plaats voor een slaapkamer met aangrenzend sanitair en een nieuwe grote berging. Om aansluiting bij het bestaande gebouw te vinden is dat deel van de uitbreiding voorzien van een zadeldak met dezelfde dakhelling als de bestaande woning.

Opgeleverd januari 2017