Hans Vesseur Architect

uitbreiding woning assen

De kopers van deze woning in Assen zijn helemaal verliefd geworden op de locatie. De woning zelf is echter nogal gedateerd, en toe aan een grote opfrisbeurt. De relatie tussen de woonkamer en de tuin, een van de grootste kwaliteiten van de locatie, is door de introductie van een grote glaspui geoptimaliseerd. Een grote luifel met een buitenhaard vormt een intermediair tussen buiten en binnen. De wat hokkerig aandoende bestaande indeling is helemaal opengebroken. Van een bestaande slaapkamer is een aan de woonkamer geschakelde speelkamer gemaakt, en de open gemaakte keuken vormt de verbindende schakel tussen de verschillende woon plekken in de nieuwe plattegrond. Om het uiterlijk van de woning mee te nemen in de kwaliteitslag die aan de binnenzijde is gemaakt worden de bestaande goten, topgevels en de nieuwe luifels afgedekt met een bekleding van zink, worden de dakpannen vernieuwd het metselwerk schoongemaakt.

Realisatie: voorjaar 2016